MAYBİ'YE SERT TEPKİ
Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu'dan Çevre Katliamı Yapan Firmaya Sert Tepki
Hayrabolu Belediye Başkanı Tuncer Başoğlu, atık sularını dereye bırakarak Karaidemir Barajını ve onun bağlantılı olduğu Malkara-Hayrabolu derelerini ve su kanallarını kirleten fabrikaya sert tepki gösterdi.
Başoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Ey Maybi!
Kimyasal atıklarınızı dereye bırakmayın, çevre katliamını durdurun diye sizi defalarca hem çiftçi STK'ları, hem belediye başkanları hem de muhtarlarımız olarak uyardık.
Ama siz çevre katliamını durdurmak; insan, doğa ve hayvan sağlığını tehlikeye atmaktan vazgeçmek yerine uydurma haberler ile kendinizi aklama derdine düştünüz. Suçüstü yakalanınca da hiç utanmadan TESKİ'yi ve diğer kurumları suçladınız.
Bu nasıl bir para hırsı, bu nasıl bir vurdumduymazlıktır! Neye ve kime güveniyorsanız bilin ki Trakya çiftçisi güvendiğiniz o dağlara kar yağdırır!
Sizi son kez uyarıyorum!
Eğer bu doğa katliamına son vermez iseniz Hayrabolu ve Malkara çiftçileri olarak traktörlerimizle sabanlarımızla ve küreklerimizle gelip o sahiplenmediğiniz tahliye borusunu biz kapatacağız!"
Okunma Sayısı : 211
