TAGİD-ERİD İŞ FORMU GERÇEKLEŞTİ
TAGİD-ERİD İŞ FORMU GERÇEKLEŞTİ
Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), Karadeniz Ereğli Sanayici ve İşadamları Derneği ‘ni (ERİD) ağırladı.
TAGİD Merkezi'nde yapılan sabah kahvaltısı ve tanışma programının ardından, TAGİD üyesi İş adamları ile ERİD üyeleri arasında gruplar halinde ikili iş görüşmeleri yapıldı. Yaklaşık bir saat süren ikili iş görüşmelerinin ardından TAGİD üyesi firmalara yapılacak ziyaretler için hareket eden kafile ilk olarak Zorluteks Tekstil fabrikasını ziyaret etti.
Ziyarette katılımcı İşadamlarına Zorluteks Tekstil Genel Müdür Yardımcısı ve TAGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Canbulut eşlik etti. Katılımcılar adına verilen öğlen yemeğinin ardından ERİD üyesi işadamlarına fabrika üretim, Ar-ge, depolama alanları ve fabrika satış mağazasını gezdiren Canbulut katılımcılara üretmekte oldukları ürünler hakkında kısa bilgiler verdi.
Canbulut yaptığı konuşmada: "TAGİD Yönetim Kurulu olarak, geçtiğimiz günlerde TUSKON ve MARİFED ‘e bağlı dernekleri bölgemizde ağırlamak adına karar aldık. Aldığımız bu kararlar doğrultusunda üyelerimiz ve misafir edeceğimiz derneklerin üyeleri arasındaki ticareti geliştirmek adına çalışmalar yaptık. Bugün bu çalışmaların neticesinde ERİD'i ağırlamaktayız. Umarım bu tür firma ziyaretleri ve yapılan ikili iş görüşmeleri katılımcı firmalar ve derneklerimiz adına hayırlı olur" dedi.
Günün ikinci ziyaretini Kolot Tekstil Fabrikasına yapan TAGİD ve ERİD üyelerine firma sahibi Süleyman Sırrı Kolot eşlik etti. Fabrikalarına yapılan ziyaret dolayısı ile ERİD üyesi iş adamlarına teşekkür eden Kolot: "Her birimizin gayesi ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamak, bu amaçla yürüdüğümüz bu yolda hepimize önemli işler düşüyor. TAGİD olarak siz değerli iş adamlarımız ile yapmış olduğumuz görüşmelerin hepimiz adına hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
ERİD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çapar: "Öncelikle bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten ötürü üyelerim ve kendi adıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün TAGİD ve ERİD üyeleri olarak birçok ikili iş görüşmesi yapma fırsatımız oldu aynı zaman TAGİD üyesi firmaları yerinde ziyaret ederek Trakya sanayiciliğini ne kadar gelişmiş durumda olduğunu görme şansını yakaladık. Her iki derneğinde ortak amacı üyeleri bir araya getirerek ticaretin gelişmesini sağlamak, TUSKON ve MARİFED bünyesinde yer alan diğer dernek üyelerinin firmaları ile ticaret yapmalarına aracı olabilmektir. Umuyorum ki bugün gerçekleştirmiş olduğumuz ikili iş görüşmeleri ve firma ziyaretleri her iki derneğin üyeleri içinde hayırlı olur" dedi.
TAGİD ve ERİD düzenlemiş oldukları iş forumu neticesinde KOLOT TEKSTİL ve BAYDARLI HALI firmaları arasında ev tekstil ürünler alımı üzerine anlaşma yapıldı.
Okunma Sayısı : 1220
